2024 április 22

Óriási gyártósoron gyártják a HELL italokat

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megvalósuló beruházás összértéke meghaladja a 2,5 milliárd forintot, melyből közel fél milliárd forint támogatást kapott a magyar tulajdonú vállalat.

Rutinos cégtől vásároltak

Az új gépsort a gépgyártásban élen járó, német KHS cégtől rendelte meg a HELL ENERGY és ezzel napi szinten 2,4 millió fémdobozos ital gyártására nőtt a vállalat termelési kapacitása. A ma már több mint 40 országban jelenlévő és számos országban piacvezető energiaital-gyártó cég fontosnak tartja, hogy a piacon elért eredményeit újabb és újabb beruházásokba fektesse, mellyel nem csak a hazai exportmérleg eredményéhez járul hozzá aktívan, hanem Magyarország kifejezetten hátrányos régiójának, Borsod-Abaúj-Zemplén megyének a fejlesztésében, munkahelyteremtésében is igen fontos szerepet játszik.

A megnövekedett kapacitás tudja a HELL számára biztosítani azt a biztonságos gyártási hátteret, ami igen komoly export szereplőként és piacvezetőként elengedhetetlen, hiszen csakis stabil saját gyártás mellett tud a vállalat a piac és a fogyasztók igényeinek változásaira a lehető leggyorsabban reagálni és az innovációban továbbra is élen járni.

Más termékeket is gyártanak

A vállalat idén tavasszal dobta piacra a XIXO termékportfóliójának népszerű jegesteáit fémdobozos kiszerelésben, így már az energiaitalok mellett a XIXO üdítők egy része is lefoglalja a can gyártósorok kapacitását. A száz százalékban magyar tulajdonban lévő HELL ENERGY számára az innováció mindig elsődleges, így a folyamatos termékfejlesztéssel párhuzamosan az ehhez elengedhetetlen gyártástechnológia legmagasabb szintű biztosítása a cél.

„Eddig a szintén német piacvezető Krones gépgyártótól rendeltük meg gépsorainkat, azonban szerettük volna a nagy versenytársa, a KHS nyújtotta lehetőségeket is kipróbálni, hogy a jövőbeni fejlesztési igényeinkhez majd a legmegfelelőbb partnerrel állapodjunk meg” – nyilatkozta Béres Szabolcs, a HELL ENERGY Magyarország Kft. gyárigazgatója.

Jelenleg a már két fémdobozos és egy PET palack töltősorra bővült szikszói gyárban óránként százezer fémdobozos és húszezer PET palackos üdítőital készül el.