Rendkívüli Hírek:

2023 június 06

Öntik a pénz az OTP egészségpénztárába

Rekordösszegű egyéni befizetés

Az elmúlt fél évben összesen 4,1 milliárd forintnyi befizetés érkezett a legnagyobb hazai egészségpénztárba, melynek 34 százaléka az egyéni tagoktól, a fennmaradó 66 százalék pedig a munkáltatóktól érkezett. Az egészségpénztári egyenlegeket elsősorban gyógyszerek és a gyógyhatású készítmények vásárlására használják a pénztártagok. Az idei év első felében több mint 2 milliárd forintot költöttek a pénztártagok erre a célra, ez az összes költés 54 százaléka. A második legnépszerűbb szolgáltatás a gyógyászati segédeszközök vásárlása, amit az egészségügyi szolgáltatások finanszírozása követ.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”96″]

„A pénztárunkhoz érkező befizetések és költések alapján azt tapasztaljuk, hogy a hazai lakosságnak egyre fontosabb az egészségügyi öngondoskodás, vagyis, hogy tudatosan tesznek félre a váratlan, vagy éppen az előre tervezett egészségügyi költségek fedezésére. – számolt be a legfrissebb eredményekről Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

Új befizetési lehetőség

Hozzátette, hogy ezért indították útjára a Feltöltömmagam funkciót a Simple alkalmazás segítségével, mellyel a tagok okos telefonjukról, másodpercek alatt lekérdezhetik és feltölthetik az egyenlegüket. Az alkalmazás népszerűségét mutatja, hogy az indulást követő néhány hónapban máris több mint 25 millió forintot töltöttek fel a tagok

Az OTP Egészségpénztár arra számít, hogy az év második felében – az utóbbi évekhez hasonlóan – emelkedni fog az egyéni befizetések aránya, hiszen a tagok egyre nagyobb számban igyekeznek kihasználni az év végi 20 százalékos adó-visszatérítésben rejlő lehetőségeket, ami csak az idén (az első félév során) befizetett összegek után, mintegy 280 millió forintot jelent.

Az OTP Egészségpénztár továbbra is a hazai pénztári piac legnagyobb szereplője a maga 233 000 tagjával. Az egyéni befizetések ösztönzésére és az év végi 20 százalékos adó-visszatérítés lehetőségének tudatosítására az OTP Egészségpénztár az OTP Nyugdíjpénztárral közösen egy új kampányt indított, melynek keretében minden olyan pénztártag, aki július elseje után belép a másik pénztárba is, azonnal visszakapja bankszámlájára első egyéni befizetésének 20%-át.