2024 július 14

Nemzetközi polo kupadöntő Tabajdon

A hétvégén három napon keresztül összesen hat nemzetközi csapat – a magyar mellett nyolc további országból érkezett játékosokkal – mérte össze erejét a legjobbaknak járó két kupáért.

_MG_2870

A BMW Diplomats’ Tournament Herendi Porcelánmanufaktúra trófeáját az Iron FX csapata vihette haza, a második az MPC Flow Aviation, a harmadik az MPC Bardon, a negyedik pedig a King Dimond csapata lett. A Budapest Challenge Polo Cup első két helyezettje a Cassiopeia és a Niederwaiden BMW White nemzetközi csapata lett.

Magyar Polo Clubról

Magyarországon a lovaspólót gróf Andrássy Géza honosította meg az 1880-a s években. A Heinrich Borwin Mecklenburg Hercege által 1927-ben alapított Magyar Polo Club megalakulásától a magyar lovaspóló sport vezető szervezete. A közhasznú egyesület 1999-ben indította el Tabajdon a Lovaspóló Központot, és kiépítette a szükséges infrastruktúrát, (egyedül itt található Magyarországon a nemzetközi előírásoknak megfelelő 2 megfelelő méretű „full size” és minőségű pólópálya).

A hazai sportesemény jelentőségét a sportág hazai képviselői mellett az Egyesül Államokból, Mexikóból, Argentínából, az Egyesült Királyságból, Belgiumból, Ausztriából, Szlovákiából és Oroszországból érkezett versenyzők emelték.

Mint korábban minden évben, az esemény idén is jótékonysági célokat szolgált. A kupadöntő után megrendezett árverésből befolyt összeggel a Magyar Polo Club a Mosoly Alapítványt támogatja, amelyet az alapítvány a debreceni  DE OEC Gyermekklinika hematológiai-onkológiai osztályán fekvő gyerekek terápiás foglalkozásainak finanszírozására fordítja majd. A támogatásnak köszönhetően az osztályon 15 további terápiás alkalmat tud a Mosoly Alapítvány megvalósítani.