2023 november 28

Nem bír mozgóátlagával az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

Folytatta a küzdelmet a 490 forintos ellenállással az MTelekom árfolyama, és bár rövid ideig tegnap is sikerült az érték fölé benézni 491-hez, egyelőre nem sikerült az akadály fölé zárni. Ha ez összejönne a papírnak, akkor akár 500 felé is megnyílhatna a tér a folytatásban. Az osztalékkifizetés közeledése miatt sem ártana még némi emelkedésre szert tenni, hogy a 480 fölött maradás esélyei növelve legyenek. Egyelőre mérsékelt erőt mutat a papír, a ma érkező gyorsjelentés mozgathatja majd meg az árfolyamot. Ha lefordulás jön 490-től, akkor hamar újranyomás alá kerülhet a 480-as nagy támasz.

Támasz: 480

Ellenállás: 490

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Maradt az 50 napos mozgóátlag árnyékában a távközlési vállalat árfolyama, nem tudott fölé zárni ezúttal sem a papír. Ezzel újabb doji gyertyával 490 forinton fejezte be a napot. Az indikátorok jelzései továbbra sem festenek rosszul, az irány pedig hamarosan el is dőlhet a gyorsjelentésre érkező reakciókkal. A technikai kép alapján fontos lenne az 50 napos mozgóátlag átlépése, jelenleg nincs kifejezetten biztonságban a 480-as masszív támaszszint, egy lefordulás hamar újra nyomás alá helyezheti, letörése pedig erős bearish irányt jelölhet ki a folytatásra. A mozgóátlag átlépése az 500-as szint visszatesztelésében segíthet.

Támasz: 480

Ellenállás: 490

Heti

480 forintos masszív támasza igyekezett megtartani az MTelekom árfolyamát, és az elmúlt két hétben sikerrel is járt, mindkétszer a kritikus értéktől tudott felfelé fordulni a papír. Apró dupla alj is kialakulhat a hetes grafikonon, a további erősödés pedig 500 felé segítheti az árfolyamot. A forgalom változatlanul hiányzik, de egyelőre lehet tér a papír előtt még így is az emelkedéshez. 480 szignifikáns letöréséig elmaradhatnak a komolyabb negatív jelzések.

Támasz: 480

Ellenállás: 500