2023 március 23

Napenergiával forgatott klipet a Gorillaz

Klipet csináltak

A sivatagban játszódó filmben több mint ezer táncoló játék, több száz fényinstalláció, számos világító tintahalakkal teli akvárium, egy szakasz villogó UFO és egy hatalmas, arany szerencsemacska látható – melyeket mind napenergia, illetve ezzel feltöltött akkumulátorok látnak el árammal.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”103″]

A klip nem animációval készült, hanem valóságos, működő kellékek szerepelnek benne, napenergiával feltöltött akkumulátorokkal, a háttérben a Gorillaz lüktető zenéjével.

Ez a film készíti elő a terepet a szintén napelemekkel és akkumulátorokkal működő „E.ON Kong Solar Studios” zenestúdió számára, amely az angliai „Demon Dayz” fesztiválon mutatkozik be június 10-én. Ezzel a Gorillaz mindeddig virtuális zenekara kilép a valós világba.

Az E.ON napenergia- és akkumulátortechnológiája segítségével a stúdió lehetővé teszi feltörekvő zenészek számára, hogy új számokat készítsenek a Gorillaz-zal, melyek az E.ON központi honlapján  lesznek megtekinthetők. Az E.ON Kong Solar Studio a Gorillaz régóta várt, júniustól novemberig tartó, világ körüli turnéjának számos helyszínén, több koncerten és fesztiválon is ott lesz. Az egyes országok zenészei az E.ON helyi Facebook-oldalain keresztül jelentkezhetnek az E.ON Kong Solar Studióhoz való hozzáférésért.

[extracode type=”ad” id=”in_post”] 

Napenergia és Gorillaz

Murdoc Niccals, a Gorillaz alapító tagja és basszusgitárosa a következőt mondta az együttműködésről: „Én magam is környezetvédőnek tartom magam. Ezért is volt fontos számunkra, hogy az E.ON-nal, a napenergia-tárolás vezető innovátorával összefoghassunk egy olyan stúdió létrehozására, amely nemcsak abban segít, hogy jobb zenét készítsünk, hanem abban is, hogy védjük bolygónk klímáját. Az E.ON kiváló akkumulátorainak segítségével ugyanis akár sötétben is dolgozhatunk.”

A Gorillaz együttessel való összefogás az E.ON új globális márka átpozícionálásához kapcsolódik. „A Gorillaz együttessel való partnerkapcsolatunk pedig kiválóan példázza, mi mindent el lehet elérni a solar technológia és az energiatárolási technológia ötvözésével. Ez remekül illeszkedik a Gorillaz szellemiségéhez, akik merész hangzásukkal és képi világukkal, illetve innovatív megjelenésükkel már évek óta inspirálják közönségüket és a többi zenészt” – mondta el Karsten Wildberger, az E.ON SE igazgatósági tagja.