2023 március 22

Nagyot lépett a Waberer’snél az Indotek

Az Indotek Group októberben kötött megállapodást a Mid Europa Partnersszel, amelynek értelmében a befektetéskezelő cégcsoport meg fogja vásárolni a Waberer’s International Nyrt. részvényeinek 24,00 százalékát. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaságban szerzett részesedése mellett az Indotek Group vételi opciót szerzett a Mid Europa Partners által tulajdonolt Waberer’s International Nyrt.-részesedés fennmaradó 47,99 százalékára is. Ezt a jogot az Indotek Group eleve azzal a szándékkal szerezte meg, hogy egy részét vagy egészét tovább értékesítse más befektetők számára.

Hazai pénzügyi szolgáltató bevonásával elvégzett pályáztatási folyamat eredményeképpen az Indotek Group az MHB Optimum Zrt. számára 21,00, a High Yield Zrt. számára pedig 20,00 százalékot értékesít a vételi opciós csomagból. További 6,99 százalékot pedig maga gyakorol, így befolyása a Waberer’s International Nyrt.-ben 30,99 százalékra emelkedik a tranzakció zárását követően. Az MHB Optimum Zrt. a vagyonkezelés területén tevékenykedő egyszemélyes befektetési társaság, tulajdonosa és vezérigazgatója Mike Ferenc, a High Yield Zrt. pedig Wáberer György befektetési holdingtársasága.

Az Indotek Group jelentős tapasztalattal rendelkezik a turn-around menedzsment területén, illetve a nehéz helyzetben lévő vállalatok növekedési pályára állításában, valamint a logisztikai ingatlanok területén.