2023 január 27

Nagyágyúkkal szerződött le a Visa

Az együttműködő partnerek között szerepel a Google Android Pay felülete, valamint számos vezető bank az Egyesült Királyságból.

Komplex megoldás

A VEDEP olyan kulcsrakész megoldást nyújt a bankok és technológiai partnervállalatok számára, amely magába foglalja a Visa tavaly bevezetett biztonsági tokenizációs technológiáját is.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”81″]

A Visa Europe fizetési tokenizációs szolgáltatása segít a kártyabirtokosok adatait biztonságban tartani – függetlenül attól, hogy milyen módon történik a fizetés – egy számsor, a token felhasználásával, amely a tényleges kártya adatokat helyettesíti, így azok védve maradnak. Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy a tokenizáció megkönnyíti a harmadik fél által nyújtott pénztárca-szolgáltatások elindítását a kibocsátók számára.

Azok a bankok, amelyek részt vesznek a VEDEP programban, automatikus hozzáférést nyernek azokhoz a mobiltárca-szolgáltatókhoz, amelyek szintén résztvevői a programnak.

A program előnyei

Gyorsabb integrációt jelent, bonyolult kétoldali jogi megállapodások nélkül, valamint olyan kereskedelmi keretrendszert, ahol nincs külön díjfizetés a technológiai partnerek és a bankok között. Emellett fokozott biztonság és fogyasztói adatvédelem a Visa biztonságos tokenizációs technológiájának köszönhetően; és
a Visa Europe hozzáférést biztosít a pénztárca-szolgáltatók számára több mint 3000 bankból álló hálózatához.

“A bankoknak számos kihívással kell megküzdeniük a mai világban, hogy fel tudjanak zárkózni a rendkívül gyors technológiai fejlődéshez. A VEDEP programmal egy gyorsabb, zökkenőmentesebb belépési lehetőséget kínálunk számukra a mobiltárca szolgáltatók világába, mindezt a biztonságos tokenizációs technológiával kiegészítve.” – mondta Norman Butler, a Visa Europe üzletfejlesztési ügyvezető igazgatója. 

“A mobilfizetés várhatóan exponenciálisan növekszik majd az elkövetkező években, és az Android segít abban, hogy egyre többen részesüljenek a mobilinternet nyújtotta előnyökből, így izgatottak vagyunk, hogy partnereink között üdvözölhetjük”.

Egyre több helyen lesz elérhető
A VEDEP program jelenleg az Egyesült Királyságban elérhető, de az elkövetkezendő hónapokban több európai országban tervezik a szolgáltatás bevezetését.