2024 június 18

Mozgóátlagától távolodott a Richter – technikai elemzés

15 perces

Újabb lépcsőfokot mászott meg a Richter árfolyama a hétfői kereskedés során. Mérsékelten, de tovább tudott emelkedni, a többi blue chip gyengélkedése ellenére. A 6420-as támaszzónától elemelkedve érkezett meg 6500 fölé a nap végére, innen tovább kapaszkodva, akár 6600 is elérhető lehet a számára. Az első komolyabb akadállyal itt találkozhat, még mielőtt a 6680-as mindenkori tetőhöz érkezik. Lefelé a 6420-as szint alá visszatérés lenne negatív fejlemény rövidtávon.

Támasz: 6420

Ellenállás: 6600

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Újabb napot zárt trendvonala és az 50 napos mozgóátlag fölött a gyógyszergyártó árfolyama, egyelőre ellenálló a papír az egyébként negatív piaci hangulattal szemben. Hogy meddig tud szembemenni az árral az árfolyam, az rövidesen kiderülhet. Ha a rövidtávú csatornából fölfelé tud kilépni, akkor még lokális és mindenkori csúcsához is megérkezhet 6680-nál. Az indikátorok már nincsenek lefelé mutató jelzésben. Az RSI élesen fordult felfelé, míg az MACD-t középvonala állította meg az esésben. Összességében tehát biztató a technikai kép, de az 50 napos mozgóátlag és a trendvonal alá kerülés ismét negatív irányba mozdíthatja a rövidtávú várakozásokat.

Támasz: 6430 (MA 50)

Ellenállás: 6680

Heti

6200 közelébe szúrt le az elmúlt héten a Richter árfolyama, azonban szépen vissza tudta tesztelni a gyengülés nagy részét, így változatlanul mindenkori csúcsa közelében maradt a papír. 6200 bizonyulhat itt a vízválasztó támasznak, ennek az elesése jelentene komoly gondot a két éves trendvonalnak is. Tartós gyengülést ez utóbbi támasz szignifikáns elesése hozna. Egyelőre azonban ne szaladunk ennyire előre, rövidtávon 6400 is mérsékelt támasz, január óta nem zárt alá az árfolyam. Ha ez így marad a továbbiakban is, akkor akár ismét a mindenkori tető felé fordulhatunk az elkövetkező hetekben.

Támasz: 6200

Ellenállás: 6680