2024 február 28

Mitől jobbak a BPA-mentes konyhai eszközök?

„Kezdetben az egyszerűbb darabok hódították meg a vásárlók szívét, azonban ma már egyre többen keresik a stílusos és BPA-mentes, vagyis baba-barát termékeket. Éppen ezért a gyártók nem ülhetnek a babérjaikon” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a cég termékmenedzsere. 

Középpontban a korszerűség

A BPA (Bisphenol A) az egyik legelterjedtebb műanyagipari alapanyagnak számít, elsősorban csomagoló anyagok, műanyag edények gyártására használják fel.

Az Európai Unióban jelenleg csak olyan műanyag termékeket szabad forgalomba hozni, amelynek BPA-tartalma határérték alatt marad, mivel nagyobb mennyiségben káros hatással lehetnek a babák hormonműködésére.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A korszerű technológiáknak köszönhetően ugyanakkor ma már könnyedén elállíthatók BPA-mentes termékek. 

Egészséges gyümölcscentrifuga 

Mindezt felismerte a Sencor is, ezért nemrégiben bemutatta első, teljesen BPA-mentes gyümölcscentrifugáját.

„Az új Nutrline termékcsaládba tartozó SSJ 4050NP valamennyi műanyag-tartozéka mentes a Bispherol A vegyülettől, ezáltal nincs egészségre károsító hatása” – emelte ki a termékmenedzser.

Hozzátette, a Tritan-edények pedig kimagasló szilárdsággal rendelkeznek, emellett ellenállnak a káros oxidációnak is. Így oldalfaluk idővel nem fakul meg és nem kopik el. 

Színes turmixgépek 

„Ezek az előnyök ezentúl nemcsak a gyümölcscentrifugálás terén állnak rendelkezésre. A Sencor nemrég olyan termékeket mutatott be, melyek teljes mértékben BPA-mentesek” – hangsúlyozta Lucza András.

A hazai piacon már elérhető a számtalan színben készülő SLB 220-as turmixgép sorozat, mely törhetetlen Tritan mixelőpoharakkal és titán bevonatú késekkel rendelkezik. Ennek köszönhetően gyorsan és hatékonyan aprítja össze a gyümölcsöket, magvakat és jégdarabokat.

„További előnye a titán bevonatú késeknek, hogy a tápanyagok nem oxidálódnak el, így a fontos vitaminok és enzimek nem vesznek el a feldolgozás során” – jegyezte meg a Sencor termékmenedzsere.

Az igazán tápláló koktélok javítják az alvás minőségét, segítik az emésztést, valamint támogatják a szervezet regenerálódását sportolás után. 

A Sencor a jövőben tovább dolgozik azon, hogy konyhai készülékei teljes mértékben BPA-mentesek legyenek annak érdekében, hogy a szülőknek ne kelljen aggódniuk a család legkisebb tagjaiért a különféle ízletes italok elkészítésénél.