2023 március 23

Mindenkori csúcsa közelében a Richter – technikai elemzés

15 perces

Nagy nap volt a pénteki a Richter árfolyamának számára, némi küzdelem árán, de sikeresen leküzdötte 7000-es lélektani ellenállását, és egészen 7100-ig emelkedett napon belül. A zárás sem érkezett sokkal lejjebb, 7083-nál tudta befejezni a kereskedést a jegyzés. A mindenkori csúcsot 7140-nél találjuk, ez kerülhet a továbbiakban nyomás alá, ha stabilan, konzekvensen 7000 fölötti záró értékeket látunk a folytatásban. A technikai kép biztató rövidtávon, így akár új csúcsokat is elérhet a folytatásban az árfolyam.

Támasz: 7000

Ellenállás: 71000-7140

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Meglehetősen nagy lendületet kapott az elmúlt héten a gyógyszergyártó árfolyama, egy kalapácsgyertyát követően indult az emelkedés, ami pénteken már 7100-at is elérte. A papírt gyengébb pillanataiban kétszer is meg tudta tartani az emelkedő trend és az azt kísérő 50 napos mozgóátlag, így kétségkívül megmaradtak a bullish kilátások. Az MACD felfelé keresztezése is érkezhet, erősítve az alakuló pozitív momentumot, és az RSI is bőven enged még teret felfelé. A héten tehát új mindenkori csúcsok elérésre jöhetnek kísérletek, 7140 a megdöntésre váró szint.

Támasz: 6740 (MA 50)

Ellenállás: 7140

Heti

Masszív kalapács gyertyát kaptunk a Richter hetes grafikonján a mindenkori csúcs közelében. Érdemi gyengülésre és a trend megtörésére nem hajlandó egyelőre a papír, a túlvettségen kívül pedig így minden felfelé mutat a grafikonon. A tér egyelőre behatárolt lehet, a 7300-nál tartó csatornatető például kérdéses, hogy lehagyható-e. Ennek ellenére jelenleg erős a technikai kép, láthatunk új csúcsokat a folytatásban. A csatorna megtörése már fontos figyelmeztetés lenne egy komolyabb lefelé fordulásra, azonban erre mindeddig nem került sor.

Támasz: 6700 (trendvonal)

Ellenállás: 7300