2024 június 14

Milliárdokat költ a kormány informatikai cégekre

Input program

Az Input program 2019 március végéig tart, 2,5 milliárd forint európai uniós támogatással valósul meg a Gazdaságfejlesztési és innovációs programban (Ginop), a projektgazdai feladatokat a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) látja el. A tájékoztatón Kópiás Bence, a KIFÜ elnökhelyettese hangsúlyozta, a kormány el szeretné érni, hogy a digitalizáció területén a magyarok az újítók, a kezdeményezők, és ne a követők, a sereghajtók között legyenek.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”109″]

Hozzátette, hogy a magyar vállalkozók és a középiskolások fejében ott vannak, ott lehetnek azok az innovatív ötletek, amelyek megfelelő segítséggel megvalósíthatók, termékké válhatnak és meghódíthatják a világot.

Kovács Brigitta, az NFM főosztályvezető-helyettese elmondta, hogy a projekttel várhatóan javul a vállalkozói kultúra, sikeresebbek lehetnek az IKT-vállalkozások, fokozódik az exporttevékenység, nő az ország versenyképessége, csökkennek a területi különbségek, és dinamikusan fejlődik a magyar startup ökoszisztéma.

800 startup kap segítséget

Sebők Katalin, a KIFÜ szakmai vezetője kiemelte, hogy a program az országos koordinációs hálózat kiépítésével, a kompetenciafejlesztéssel és a nemzetközi piacra lépéssel támogatja az infokommunikációs szektor startup, mikro- és kisvállalkozásait.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Hangsúlyozta, hogy a projekt 800 startupnak nyújt segítséget, 200 startup globális szintre lépését támogatja, valamint több mint 150 ingyenes képzést és rendezvényt szerveznek majd a startup vállalkozások tudásának és kapcsolataink bővítésére.

Kiemelte, a program nem anyagi támogatását nyújt, hanem térítésmentes szolgáltatások mellett lehetőséget ad magyar és nemzetközi pénzforrásokhoz való hozzáféréshez. Az érdeklődők, a közép-magyarországi régiót leszámítva, tizenkét egyetemi városban fordulhatnak majd a területi koordinátor hálózat munkatársaihoz.

Bővebb információk a www.inputprogram.com-on érhetők el.