Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 26

Mi jöhet a nagy esés után?

Az IG piackutató elemzői szerint a londoni FTSE-100 index 1 ponttal erősödhet, a frankfurti DAX-30 index 8 ponttal gyengülhet, a párizsi CAC-40 index 5 ponttal nőhet. Csütörtökön jelentősen gyengültek az amerikai indexek és péntek reggel Ázsiában is többségében csökkentek a részvényárfolyamok. Ez mindenképp kedvezőtlen jel az európai kereskedők számára, de Európában már csütörtökön is akkora gyengülés volt, hogy az pénteken már egy technikai korrekcióra adhat okot.

Piaci elemzők szerint a befektetők csütörtöki elbizonytalanodását nem egy konkrét esemény váltotta ki, hanem az általános körülmények, azaz a magas részvényárfolyamok, a bizonytalan világgazdasági helyzet és az egy időben zajló különböző nemzetközi konfliktusok hatása.

Csütörtökön a befektetők a részvénypiac helyett a kötvénypiac fele fordultak, mert azt biztonságosabb terepnek tartották. Amerikában a 10 éves lejáratú államkötvények hozama 6 bázispontos csökkenéssel 2,508 százalékra csökkent, Németországban a 10 éves kötvények hozama 2 bázisponttal ment lejjebb és 0,985 százalékra változott.

Pénteken piacmozgató hatása lehet a GfK gazdaságkutató német hangulatindexének, és az amerikai GDP második negyedéves végleges statisztikájának. Az eseményektől függően a berlini uniós-orosz-ukrán gáztárgyalás is befolyásolhatja az európai részvénypiacokat.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra”]