2024 április 16

Megküldte válaszát az EB a magyar kormánynak

A testület pénzügyekért felelős alelnöke, Olli Rehn pedig levélben fogalmazta meg ezzel kapcsolatos véleményét a magyar kormány számára – közölte szerdán a bizottság szóvivője.

A szóvivő az IMF-EU-tárgyalásokról az Európai Bizottsághoz intézett magyar levél kérdésében nyilatkozott. Az uniós szóvivő egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy a brüsszeli levelet elküldték-e már, de azt határozottan állította, hogy a dokumentum elkészült. A levél tartalmáról nem volt hajlandó nyilatkozni.

Az uniós szóvivő arra a kérdésre egyelőre nem tudott határozott választ adni, hogy mikor érkezhet vissza Magyarországra az EU és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalódelegációja.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerda reggel a TV2 Mokka című műsorában arról beszélt, hogy az IMF válasza a kormány korábbi levelére megérkezett Budapestre, és a valutaalap ebben főként pontosításokat kért a kabinettől. A magyar fél erre a levélre is válaszolni fog, azután pedig újból megkezdődhet a konzultáció a nemzetközi szervezet delegációjával – vélekedett a fideszes politikus.