Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 27

Második helyen egy magyar startup


A közlemény szerint az idén hatodik alkalommal megrendezett EIT Health InnoStars Awards versenyen a magyar vállalat 100 startup közül szerezte meg a második helyet.

A program olyan korai fázisú startupokat támogat, amelyek a kontinens szerényebb innovációs potenciállal rendelkező régióiból indultak és mentorálási és pénzügyi támogatást szeretnének kapni már létező prototípusaik továbbfejlesztéséhez, piacra juttatásához.

A magyar társaság által kifejlesztett, Sprin névre keresztelt, zsebméretű, inhalációs gyógyszeradagolásra kifejlesztett intelligens porlasztó segít a precíziós gyógyszerek biztonságosabb, hatékonyabb és fájdalommentes beadásában – írták. A tíz döntős cég a biotechnológia, az orvostechnológia és az élettudományok különböző területeit képviselték.

Az InnoStars Awards döntőjét az innovatív katétertechnológiát kifejlesztő görög Shuttle Catheters nyerte, a harmadik helyet a római székhelyű Medicud szerezte meg a műtétek utáni fertőzések megelőzését célzó megoldásával. A győztes 25 ezer, a második és harmadik helyezett csapat 15 ezer, illetve 10 ezer eurós díjazásban részesült.

A pénzdíjon kívül az EIT Health a győzteseknek kapcsolatépítési lehetőséget is biztosít az EIT Health InnoStars partnereivel, egészségügyi szolgáltatókkal és befektetőkkel – közölték. Nyilvánosan elérhető adatok szerint a 2017-ben alapított DP Innovations üzletrészének 91,9 százaléka hat magánszemély kezében van, a fennmaradó, 8,1 százalékot a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Tőkealap birtokolja – tette közzé a távirati iroda.