2023 január 28

Az E.ON figyel a madarak épségére


A közlemény szerint Mosonszolnok és Újrónafő között több mint 7 kilométer hosszon cserélték a légvezetékeket földkábelekre. A mintegy 265 millió forint összköltségű madárvédelmi nagyberuházás a Magyarországon és Szlovákián átívelő Danube InGrid programban valósult meg, részben európai uniós forrásból, részben az E.ON Hungária Csoport finanszírozásában.

A közlemény idézi Haraszti Juditot, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatóját, aki kiemelte: minden újonnan épülő villamosenergia-hálózatuk a madarak számára biztonságos módon épül, és folyamatosan dolgoznak azon, hogy a már meglévők is madárbarátak legyenek. A közleményben emlékeztetnek: az E.ON Hungária Csoport és a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága évtizedek óta együttműködik a túzokvédelemben.

A most megvalósuló Mosonszolnok-Újrónafő beruházással együtt már több mint 42 kilométeres, a túzokok élőhelyét érintő szakaszon lett akadálymentes az égbolt az E.ON Hungária Csoport szolgáltatási területén, a beruházások összértéke közel egymilliárd forint – közölte a távirati iroda.