2023 január 29

Magasba emelkedik az ARM

Már 2013 közepén is próbálkozott az árfolyam az 50 dolláros szint biztos bevételével, de akkor egy hirtelen rally kifulladása hozott visszaesést. Most más a helyzet!

Stabilan növekvő csatorna alakult ki az elmúlt fél évben. Az emelkedő trendben egyenletes, kiegyensúlyozott növekedést láthatunk, amelyre már érdemes lehet pozíciókat építeni. A jelenlegi ellenállástól visszatérő árfolyam még 48 dollár előtt jelentős vétel oldali aktivitással találhatja szembe magát. A papír természetes ingadozása ugyanakkor jó lehetőségeket teremt a beszállásra. A csatorna alján nyitott pozíciókat a vállalat erős fundamentumai is támogatják.

arm_chart_solarcapital_140108

Az ARM Holdings megtérülési mutatói rendkívül jóknak mondhatók. Eszközarányosan 12,3%, míg saját tőkére vetítve közel 10 százalékos az adózott eredménye, amely 2008 óta több mint 300 százalékkal tudott növekedni. A chipek tervezését és gyártását végző vállalat, mint az okostelefonok és táblagépek elsőszámú chip-beszállítója, olyan óriások sikereiből profitál, mint az Apple vagy a Samsung. Nem véletlen tehát, hogy befektetői körök is egyértelműen a vételi kategóriába sorolják.