2023 december 10

Lélektani szintje alá zárt a Richter – technikai elemzés

15 perces

Tovább roskadozott a Richter lélektani 7000 forintos lélektani szintje, a nap nagy részét már alatta töltötte az árfolyam, és alatta is zárta a kereskedést 6979 forinton. Az eredmény nem kifejezetten örömteli, a szint megerősítéssel letörése 6840 felé húzhatja vissza az árfolyamot elsőként. Hosszabb pihenő, illetve korrekció is következhet, ha valóban falsnak bizonyul a 7000 alól érkezett kitörés, a hét utolsó napján tehát ismét a lélektani értékre érdemes figyelni.

Támasz: 6840

Ellenállás: 7140

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Folytatódott a gyógyszergyártó árfolyamának visszahúzódása a héten ütött új mindenkori tetőtől, a 7000 alá eső korrekció további teret is feltételez a gyengülésnek. Ez a hosszú távú technikai kép szempontjából nem mérvadó, továbbra is erőteljesen pozitív az összkép, de rövidtávon érdemes lehet további mínuszokkal kalkulálni. Egy újabb zárás 7000 alá a lefelé görbülő indikátorok kíséretében egyértelműen a momentum megtorpanását jelzi, érdemes tehát óvatosan bánni az aggresszív vételekkel ezekben a magasságokban.

Támasz: 6850

Ellenállás: 7000

Heti

Újabb hetet zárt emelkedéssel a Richter árfolyama, egy lépéssel közelebb kerülve a 7000-es szinthez. Az RSI a hetes grafikonon már túlvettséget jelez, ami visszatartó erő lehet, ahogy a felső Bollinger elérése is. Ezek alapján sok tér ebben a körben már nincs az emelkedés előtt, a vételek ideje nem most van. A grafikon gyertyái még nem adtak fordulós jelzést, de érdemes ezeknek a megérkezésére is figyelni az elkövetkező hetekben.

Támasz: 6200

Ellenállás: 7000