2023 március 22

Lefékezték a használatarányos útdíjtendert

Lefékezték a használatarányos útdíjtendert: az akár százmilliárd forintos fejlesztésről szóló kormányhatározat újabb néhány napos csúszással jelenhet meg, a rendszerszállítók kiválasztásába szeptember helyett októberben vághatnak vele – írta pénteki számában a Népszabadság.

A lap szerint eredmény tavaszra születhet, a 3,5 tonnánál nagyobb teherautókat sarcoló hálózatnak azonban jövő júliusban mindenképpen működnie kellene.

A Népszabadság pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a miniszterelnök már pártja Sárváron megrendezett elnökségi ülése előtt eldöntötte: a használatarányos útdíjrendszer kiépítőjét az uniós szabályoknak formailag mindenben megfelelő, hirdetménnyel induló közbeszerzési eljárással kell kiválasztani. A lap megjegyezte, hogy önmagában az uniós közbeszerzés lebonyolításához hónapokra lesz szükség. Hozzátették: az idő a műholdas rendszerek szállítóinak dolgozik: ahogy múlnak a napok, úgy csökken a bonyolult, út menti berendezésekből álló hálózatok építőinek lehetősége, hogy érdemben versenybe szálljanak.