2023 március 24

Konyhai gépek: mi kell a magyaroknak karácsonyra?

Slágertermékek

„Az idei év slágertermékei között vannak a nutridrink mixerek, a smoothie készítők, de sokan keresik a dizájnosabb kávéfőzőket is” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”117″]

A magyar vásárlók évről-évre egészségtudatosabbak, éppen ezért egyre többen vásárolnak ajándékba nutridrink mixereket, mert ezekkel gyorsan és kényelmesen készíthetők vitaminokban gazdag, gyümölcs- és zöldségkoktélok. „Ezen készülékek előnye, hogy a gabonafélékben, magokban és diófélékben található, nehezen hozzáférhető tápanyagokat is képesek kinyerni” – tette hozzá Lucza András.

Töretlen népszerűségnek örvendenek a idehaza a smoothie készítő mixerek is. A titán bevonatú, rozsdamentes acélkések megőrzik az enzimeket és a vitaminokat, emellett csökkentik a smoothie italok oxidálódását. Szintén fontos előnyük, hogy ezen készülékek mixelő edénye BPA-mentes, szinte törhetetlen Tritánból készül és akár egy autó italtartójában is elfér.

Szintén slágertermékeknek tekinthetők a kávéfőzők. A vásárlók ebben a szegmensben főleg a dizájnos megjelenéssel rendelkező gépeket keresik, de az eszpresszó kávéfőzők is népszerűnek számítanak. Sokan pedig nagyra értékelik az olyan praktikus, kompakt méretű gépeket, melyekkel nemcsak kávé, hanem akár tea is készíthető.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Hogyan válasszunk?

„Bármelyik gyártó termékére is esik a választás fontos, hogy vásárlás előtt vizsgáljuk meg a termék minőségét. Vannak olyan készülékek, amelyek rendkívül alacsony árukkal hívják fel magukra a figyelmet, azonban ezeket nem a mindennapos használatra és a hosszú élettartamra tervezték” – jegyezte meg a Sencor termékmenedzsere.

Hozzátette, mindig szem előtt kell tartani az ajándékozott szokásait, hogy milyen gyakran és hol fogja használni a készüléket, emellett a megfelelő szervizháttér meglétét is érdemes ellenőrizni.