2023 február 04

Kitört a Richter – technikai elemzés

15 perces

Ez is eljött, a Richter állhatatos és kitartó küzdelme az 5600-5640-es ellenállási szinttel meghozta a gyümölcsét, pénteken megtörtént a kitörés az erős akadály alól, ráadásul jelentősen megemelkedett forgalommal. 5840-nél, napi maximumánál fejezte be a hetet az árfolyam. Elméletileg innentől szabad az út a mindenkori legmagasabb értékig 5940-nél, de azért a túlvettségre tekintettel az esetleges korrekcióval is érdemes számolni. Összességében azonban még lehet tere fölfelé a papírnak, az említett akadály okozhat legközelebb fejtörést.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Nagyot ment a gyógyszergyártó árfolyama tegnap. Nem csak 3,7%-os emelkedést tudott felmutatni, hanem mintegy 4,1 milliárdos forgalom is, ami közel fele a BUX pénteki forgalmának. Az 5600-as szint lehagyása után sikeresen tört ki az emelkedő ékből is a papír, 5940-et próbálhatja elérni a héten. A napos charton is túlvett a papír, amit érdemes észben tartani, előfordulhat korrekció a pénteki rally után, de legkésőbb 5940-nél jöhet megálló.

Heti

Jó hetet zárt a Richter árfolyama, a pénteki kitöréssel kilőtte magát 5640 és az emelkedő ék felső szára alól, ezzel megközelíve az ATH értéket 5940-nél. Ennek az értéknek az elérése, ahogy korábban említettük elvárható a papírtól, ezen a héten már sor is kerülhet rá, a kitörés alóla azonban újabb nehéz feladat, erősen kérdéses, hogy első nekifutásra sikerül. Mindenesetre ha az elkövetkező hetekben az akadály közelében tudja megvetni a lábát a papír és itt tud konszolidálódni, akkor a jövőben ostrom alá vehető ez az ellenállás is.