2023 április 02

Kitöréssel próbálkozhat a Richter – technikai elemzés

15 perces

Nem fest rosszul a Richter árfolyama, szépen tartja magát közvetlenül mindenkori csúcs alatt, a tegnapelőtti záráshoz képest még némileg emelkedni is sikerült. Szép felfelé kanyarodást láthattunk az elmúlt pár napban, az ilyen kitörésre történő felkészülések a Richternél általában pozitív végkimenetellel járnak, így érdemes lehet figyelni a folytatásban is az emelkedésre tett kísérletekre. Ma már lehet is próbálkozni a bő 20 forintra lévő 7140-es ellenállással, egy szignifikáns áttörés további emelkedéshez vezethet majd.

Támasz: 7000

Ellenállás: 7140

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Nem csak a 15 perces grafikonja néz ki jól a gyógyszergyártó árfolyamának, a naposon is biztató jelzésekkel találkozhatunk. Tegnap érdemi forgalom mellett tudott mindenkori csúcsa alá visszatérni a papír, mindez egyre prominensebb pozitív momentummal társul, ha az indikátorokra tekintünk. Az MACD továbbra is felfelé kapaszkodik a keresztezés után, de az RSI is a 60-as érték fölött, tehát bullish tartományban emelkedik. A felállás tökéletes lehet egy kitöréshez 7140 alól, ami a csatorna  teteje felé mutathat, 7300 irányába.

Támasz: 7000

Ellenállás: 7140

Heti

Masszív kalapács gyertyát kaptunk a Richter hetes grafikonján a mindenkori csúcs közelében. Érdemi gyengülésre és a trend megtörésére nem hajlandó egyelőre a papír, a túlvettségen kívül pedig így minden felfelé mutat a grafikonon. A tér egyelőre behatárolt lehet, a 7300-nál tartó csatornatető például kérdéses, hogy lehagyható-e. Ennek ellenére jelenleg erős a technikai kép, láthatunk új csúcsokat a folytatásban. A csatorna megtörése már fontos figyelmeztetés lenne egy komolyabb lefelé fordulásra, azonban erre mindeddig nem került sor.

Támasz: 6700 (trendvonal)

Ellenállás: 7300