2023 január 31

Kitörési szintjétől emelkedett el a Richter – technikai elemzés

15 perces

A kitörési szinttől pattant föl a Richter árfolyama tegnap, egészen 5765-ig tudott erősödni, így megmaradt a lehetősége az 5940-es csúcs elérésének a folytatásban. A rövidtávú emelkedő trendvonal fölött kell maradnia ehhez elsőként az árfolyamnak. Ha kitart a tegnapi lendület, akkor ma az 5800-as érték fölé igyekezhet a papír, tovább kapaszkodva 5940 felé. Egyelőre tehát megmaradtak a pozitív kilátások, a trendvonal letörése lehetne ismét elbizonytalanító erejű, pesszimista jelzés pedig az említett kitörési szint alatt érkezhet 5640-nél.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Érdemben tudott emelkedni tegnap a gyógyszergyártó árfolyama, 5640-től fölfelé indulva érte el az emelkedő ék tetejét. A mai nap egyik kérdése lehet, hogy ez mennyiben jelent akadályt az árfolyam számára. Az indikátorok alapján még lehet tér ebben a körben fölfelé az 5940-es szint irányába. Ha ma sikerül különösebb gond nélkül átlépni az ék felső szárát, akkor folytatódhat az emelkedés, míg a lefordulással maradhat az alakzatban a papír, ami némileg elbizonytalanító hatású lehet. Egyelőre van ok az optimizmusra, a technika kép összességében bullish képet fest.

Heti

Jó hetet zárt a Richter árfolyama, a pénteki kitöréssel kilőtte magát 5640 és az emelkedő ék felső szára alól, ezzel megközelítve az ATH értéket 5940-nél. Ennek az értéknek az elérése, ahogy korábban említettük elvárható a papírtól, ezen a héten már sor is kerülhet rá, a kitörés alóla azonban újabb nehéz feladat, erősen kérdéses, hogy első nekifutásra sikerül. Mindenesetre ha az elkövetkező hetekben az akadály közelében tudja megvetni a lábát a papír és itt tud konszolidálódni, akkor a jövőben ostrom alá vehető ez az ellenállás is.