2023 december 03

Kitartóan emelkedik a MOL – technikai elemzés

15 perces

21500-as támasza közeléből indította a csütörtöki kereskedést a MOL árfolyama, innen emelkedve tudott mérsékelt pluszban zárni, megérkezve 21700 fölé. A rövidtávú, meredek trendvonal sértetlen, napról napra egyre feljebb araszol a papír. A 21770-nél kialakított lokális csúcs fölé kerüléssel tovább menetelhetünk a lélektani 22000 forintos szint felé. Ennek meglépése a rövidtávú technikai kép szempontjából bírhat jelentőséggel, jelenleg még  benne van a dupla csúcs lehetősége a grafikonban. 21500 jelenthet érdemi támaszt lefelé, ennek elesése hozhat negatív jelzést elsőként. Ha azonban sikerül folytatni a felfelé kapaszkodást, maradhat célkeresztben a 22000-es ellenállás.

Támasz: 21500

Ellenállás: 22000

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Ott folytatta az olajvállalat árfolyama, ahol abbahagyta, kimért tempóban, mérsékelt forgalommal emelkedett a csütörtöki kereskedésben is. A 22000-es lélektani szint eléréséhez még mindig van előtte tér, egyelőre azonban fordulós jelzések nincsenek a napos grafikonon, illetve az indikátoroknál sem látszik még extrém mértékű túlvettség, ami korrekciót sürgetne. Komolyabb negatívumot tehát egyelőre nem lehet felhozni a technikai kép ellen. Lokális csúcson van a papír egy kitörés után, jelenleg tehát pozitív kilátásokat mellett várhatjuk a folytatást.

Támasz: 21200

Ellenállás: 22000

Heti

Meghatározó sávjából mozgolódott kifelé a MOL árfolyama az elmúlt héten, azonban ahogy a napos grafikonon, úgy a hetesen sem nevezhető meggyőzőnek egyelőre a kitörés. A lefelé hajló felső Bollinger is akadályozhatja a további emelkedést, illetve egyértelmű vételi jelzések sem érkeztek még a hetes grafikonon. Az emelkedő trendhez továbbra sem fér kétség, de a sávból történő kitörés feladata még mindig hátra van. Ha ezt sikerülne meglépni, az emelkedő csatornában haladhatna tovább a papír.