2023 március 29

Kábeltolvajokat fogott el a rendőrség

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei térségi rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője vasárnap az MTI-nek elmondta, hogy két megyei férfit fogtak el, akik elektromos légkábelt loptak. Berki Bianka tájékoztatása szerint a gyanúsítottak pénteken éjszaka a Nyíregyházához közeli Magy településhez tartozó Kauzsay-tanya belterületén kilenc villanyoszlopról vágták le a légkábelt, és ezzel egymillió forintnál is nagyobb kárt okoztak.

A lopást a máriapócsi rendőröknek tűnt fel, s az ügyben a területileg illetékes baktalórántházi rendőrőrs munkatársai indítottak nyomozást az akkor még ismeretlen elkövetők kézre kerítésére. A nyomozás vasárnap eredménnyel járt, elfogták a 24 és 27 éves magyi lakosokat, akik közül az egyik a lakásán, a szekrénybe próbált elrejtőzni a rendőrök elől. A házkutatás során a nyomozók lefoglalták a zsákokban lévő, már leégetett szigetelésű alumínium vezetéket. A tolvajok beismerő vallomást tettek, s azt is elmondták, hogy a vezetékek egy részét egy ófehértói férfinak mindössze tizenkétezer forintért értékesítették. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezésüket.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében három férfit állított elő rendőrség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szombaton este Tiszacsermely térségében megpróbáltak ellopni egy áramvezetéket, amelyet a szélvihar szakított le – tette közzé honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap. A rendőrség közleménye emlékeztet arra, hogy Tiszacsermelyben a rendőrség felkérésére polgárőrök is szolgálatot teljesítettek, akik szombaton este gyanús mozgásra lettek figyelmesek. A polgárőrök 60 méter összekészített, lelógó vezetéket találtak egy baltával egyetemben, a tolvajok azonban elmenekültek. Az ügyben a rendőrség lopás kísérlete miatt indított eljárást.