2024 június 14

Izgalmak nélkül telt a Richter napja – technikai elemzés

15 perces

Nem történt komolyabb változás a Richter árfolyamában a keddi záró értékhez képest, továbbra is inkább az oldalazás jellemzi a papírt, az elmúlt héten látott két felpattanási kísérleten kívül nem mutatott erőt az árfolyam. 4470 rövidtávú támasz, leküzdésével nyílhat meg az út 4500-hoz, fontos ellenállást azonban 4550-nél találunk, ennek az áttörése hozná meg a további érdemi emelkedéshez szükséges pozitív jelzést. Támaszt 4400 jelent továbbra is.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Csak napon belül tudott emelkedni a gyógyszergyártó árfolyama, tovább várat magára az elmozdulás. A Bollingerek egyelőre nem sürgetik az árfolyamot, a hónap elején látott rally miatt nincsenek szűk pozícióban. Akár jövő héten is folytatódhat a 150 pontos sávban történő kereskedés, az ebből történő kimozdulásnak lehet nagyobb jelentősége a későbbiekben.

Heti

Nem változott érdemben a Richter árfolyama előző heti záró értékéhez képest, hét közben 4550-hez tudott felszúrni, az így kialakult gyertya azonban nem mutat túl pozitív képet. 4400 letörésével könnyen megindulhat lefelé az árfolyam, a támaszok sávosan következnek 4300-nál, illetve 4200-nál. Az MACD nincs messze a bullish jelzéstől, de 4550 szignifikáns áttöréséig mégsem érkezhet meg ez a jelzés. Összességében tehát a héten a Richternél a fő kérdés az lehet, hogy tud-e a jelenlegi szinten maradva erőt gyűjteni, vagy pedig lefelé veszi az irányt.