Rendkívüli Hírek:

2024 február 25

Irány nélkül maradt az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

A 470-es szintet látogatta meg a csütörtöki kereskedésben az MTelekom árfolyama, nem sérült azonban ez az érték, ide kezd áthelyeződni a hangsúly a 473 forintról, ami a támaszt illeti. A letörés tehát elmaradt, a várakozásokhoz mérten elvárt oldalazó mozgást folytatta a papír. A 470-480-as zónából kilépve kaphatnánk először komolyabb jelzést a folytatás irányát követően, azonban egyelőre még kérdéses lehet, hogy mikor érkezik meg ez az elmozdulás. A forgalom élénkülésére érdemes figyelni, jelezheti az elmozdulás közeledését.

Támasz: 470

Ellenállás: 478-480

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Alacsony forgalom és méla, egy forintos gyengülés érkezett a távközlési vállalat árfolyamánál, tartja magát a recepthez a papír és az ék alakzaton belül lépegetve közlekedik, komolyabb nyomást nem helyezve se támaszára, se ellenállására. Az indikátorok ennek megfelelően itt is a semleges jelzések felé rendeződnek, várva a következő elmozdulással érkező esetleges izgalmakat. Az ék letörése nyithat meg nagy teret lefelé, míg a belőle érkező kitörés 480 fölé a 200 napos mozgóátlag áttöréséhez lehet az első lépés.

Támasz: 470

Ellenállás: 480

Heti

Megmoccant az MTelekom árfolyama az elmúlt héten, a berajzolt kis ék alakzatból sikerült elindulnia felfelé, és továbbra is alacsony forgalommal ugyan, de sikerült közelebb lépni a 480-as ellenálláshoz. Az indikátorok is jó úton vannak a bullish momentum megformálása felé, az MACD a felfelé keresztezés határán, és az RSI is középvonala fölé érkezhet. A zöld lámpát az emelkedéshez 480 meggyőző átlépése adhatná meg.

Támasz: 440 (trendvonal)

Ellenállás: 480