2023 március 29

Idén is nagy sikere volt a Brain Bar Budapestnek

Június elsején nyitotta meg kapuit Európa legnagyobb jövőfesztiválja a budapesti Erzsébet téren. A szervezők az idei évben az eddigieknél is színesebb előadói palettával várták a jövő iránt érdeklődőket.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”110″]

A jövőfesztiválon olyan kiválóságok adtak elő, mint Toomas Hendrik Ilves, a digitalizációban éllovas Észtország volt államfője, aki a Brain Baron kiemelte: közelebb kell hozni egymáshoz a technológia és a politika világát. Arról, hogy miért a rovarok bizonyulhatnak a legfenntarthatóbb proteinforrásnak a bolygón, Megan Miller, a szöcskelisztet forgalmazó Bitty Foods alapítója beszélt.

A Japánból érkező Tomotaka Takahashi saját robotshow-jával szórakoztatta a közönséget. George Friedman, magyar származású geopolitikai szakértő figyelmeztetett: készen kell állnunk a fegyveres konfliktusok, akár a III. világháború kirobbanásának lehetőségére is. A fesztivál programját egy igazi legenda, Kevin Kelly fellépése zárta: a jövőkutató felrajzolta, és segített értelmezni az életünket leginkább befolyásoló trendeket.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A csaknem 100 nemzetközi gondolkodó eszmefuttatását online is rengetegen követték világszerte: az élő stream több, mint 250 000 nézőt ért el, közel 60 különböző országban. A 2017-es Brain Baron 1000 diák és tanár vehetett részt ingyenesen a VIP-lista eltörlésének köszönhetően. Az esemény lebonyolításához mintegy 120 önkéntes járult hozzá az idei évben.

A Brain Bar Budapest olyan stratégiai partnerekkel büszkélkedhet, mint a Telekom, a KPMG, a Google és a BMW, az idei évben pedig a MOL Group, az E.ON és a világ legnagyobb alapkezelője, a BlackRock is csatlakozott a támogatók köréhez.

Az alábbi videón kaphatsz egy kis ízelítőt az idei fesztiválból: