2023 január 31

Havazás – nem kell aggódni

Szóró járműveik mellékutcákat is takarítottak, majd hajnalban visszatérek a főutakra, hogy a közösségi közlekedés elindulhasson. Budapesten szombat délutántól több hullámban, változó intenzitással és területi eloszlásban havazott. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap további csapadék várható.

Mint írták, központi ügyeletük folyamatos kapcsolatot tart a BKK fődiszpécserével.

A főutak jól járhatók, a közösségi közlekedés rendben elindult. A társaság havazáskor első ütemben az 1200 kilométer hosszú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik – írták, és hozzátették, hogy a téli időjárás minden közlekedőtől fokozott türelmet és körültekintést követel. Kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a hótól a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

A FKF Zrt. egyúttal bejelentette, hogy hómunkásokat vesz fel vasárnapi munkavégzésre. Jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet.