2023 január 27

Gyakornoki programmal csábítják a szoftverfejlesztőket

Az IT Young Professional Programba június 10-ig jelentkezhetnek az általános szoftverfejlesztési tudással és magabiztos angol nyelvismerettel bíró pályakezdők.

A Program kiemelt célja, hogy ne egyből a „mélyvízbe dobja” a jelentkezőket, hanem az első két hónapban az elméleti és gyakorlati technikai oktatáson keresztül fejlessze az időgazdálkodás, a közönség előtti szereplés és a csapatmunkában való munkavégzés készségeit is. Az ezt követő szakaszban minden résztvevő saját mentort kap, aki a szakmai kérdésekben és az integrációban egyaránt segítséget nyújt.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”81″]

A projekt specifikus képzések elősegítik, az egyetemen és főiskolán nem megszerezhető, valódi munkakörnyezetben azonban elengedhetetlen tapasztalatok megszerzését. A program pontosan ezért nem az iskolapad-szerű, hanem a projektorientált gyakorlati oktatást helyezi előtérbe. A Lufthansa Systems Hungária szakemberei mellett a Greenfox trénerei 6 héten át projektmunkán keresztül modellezik le a légi közlekedési informatika legváltozatosabb kihívásait és azok megoldásait.

Az előző évek eredményeiből egyértelműen látszik, hogyan támogatja a szervezet a pályakezdők innovációs ötleteit: a repülőgépek megrakodását irányító Load alkalmazás nagysikerű 3D-s megjelenítő szoftverét például egy frissen végzett gyakornok – azóta állandó munkatárs – alkotta meg.