2024 május 20

Feljelentést tesz a Fidesz

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján közölte, azért tesznek feljelentést, mert a tüntetők megtámadták a kormánypárt székházát, erőszakosan behatoltak az épületbe, betörték az ajtót, az üveget, felmásztak az erkélyre, megrémítve mindezzel az ott dolgozókat.

A szóvivő kirívónak nevezte a történteket, mint fogalmazott, a demokratikus intézményrendszert támadták meg. Szavai szerint a tüntető fiatalok és a mögöttük álló erők nem veszik figyelembe, hogy Magyarországon demokrácia van. „Úgy próbáltak véleményt nyilvánítani, hogy ránk rúgták az ajtót” – mondta, hangsúlyozva, hogy ez megengedhetetlen.

Selmeczi Gabriella hozzátette, a Fidesz tartozik a székháznál történteket elítélő embereknek azzal, hogy feljelentést tesz azok ellen, akik behatoltak egy magánterületre, és ott agresszíven viselkedtek. Megjegyezte, számos bizonyíték áll rendelkezésre, hiszen sokan lefényképezték, illetve videóra vették az eseményeket.

A Fidesz-székház udvarát múlt csütörtökön elfoglaló tüntetők az alaptörvény negyedik – azóta már megszavazott – módosítása ellen tiltakoztak.

A kormánypárt szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján megismételte a Fidesz korábbi közlését, amely szerint a „betörők” körülbelül félmillió forintos kárt okoztak.