Rendkívüli Hírek:

2023 június 06

Ezeken a szabályváltozásokon kiakadnak a fuvarozók

Változtak az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) szabályai hétfőn, így már ekáerszám kell akkor is, ha az áruval megrakott gépjármű össztömege – beleértve a gépjárművezető súlyát is – meghaladja a 3,5 tonnát. 

Tovább nőnek az adminisztrációs terhek

A szabályozás rengeteg plusz munkát követel meg a fuvarozóktól. Egy szoftverfejlesztő cég gyorsan reagált a változásokra és megvalósította egyedi, eszköz független alkalmazását. Az ekaer-feladas.hu névre keresztelt internetes applikáció nemcsak szállítmányok gyors, akár tömeges rögzítésére alkalmas, hanem annak bizonylatolását is lehetővé teszi.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”96″]

A fejlesztők a speditőröket személyesen felkeresve számos gyakorlati esetet vizsgáltak meg, annak érdekében, hogy a kattintások számát és így a bejelentésre fordított időt minimalizálni tudják. Górcső alá vettek különböző Excel fájlokat, hogy az ERP (vállalatirányítási) rendszerekből kinyerhető adatok minél gyorsabban szállítmánnyá konvertálhatóak legyenek.

Az univerzális megoldás segítségével a cégek kiesés és áruhiány nélkül tudják vevőiket kiszolgálni, új munkaerő vagy külső szakértő bevonása nélkül, mert akár a teljes heti szállítmány mennyiség felrögzíthető pár perc alatt. 

Pozitívak a tapasztalatok

A megoldást az éles EKÁER induláskor, az első héten már 20 cég használta és eddig összesen 205 ezer tonna (205 millió kg.) árumozgást regisztráltak segítségével 112 milliárd froint értékben. Jelenleg 200 regisztrált cég mindennapi munkáját könnyíti meg az internetes applikáció.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Az ekaer-feladas.hu rendszerrel nyugodtan üzemelnek a kis cégek is: beruházás és induló költségek nélkül kapnak egy folyamatosan működő szolgáltatást, amelyben nem kell foglalkozni a telepítéssel, frissítéssel és a biztonsági mentéssel. Még akkor sem, ha a NAV változtat az EKÁER jogszabályokon. A fejlesztő cég augusztus hónapra teljesen ingyen adja az alkalmazást, hogy a felhasználók valóban induló költségek nélkül tudják használni.