2024 június 14

Ezek voltak 2017 legfelkapottabb autói

Bár néha úgy tűnhet, hogy a Tesla dominál a leginkább az autóiparban, 7 márkát mégis nagyobb érdeklődés övezett ebben az évben, legalábbis ami a Google-kereséseket illeti. Ilyen például az Acura vagy a Lexus, amelyek bár nem szerepeltek állandóan a címlapokon, az idén bemutatott autóikkal könnyen váltak az internetezők kedvenceivé – számolt be róla a Business Insider.

A “legkeresettebb márka” címet pedig egy olyan autógyártó óriás nyerte el, amelyet sokáig régimódinak gondoltunk, most azonban újra elkezdte felépíteni pozitív hírnevét.

Jöjjön hát a lista a 2017-es év 10 legnépszerűbb autójáról!

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”117″]

10. Egy igazi gyorsulógép – Dodge

A Dodge Challenger Demon-ja hamar hírnevet szerzett magának: a legjobban gyorsuló szériaautó címét bezsebelő modell ugyanis 2,3 másodperc alatt ér nulláról 60 mérföldre, ami 96 kilométer/órás sebességnek felel meg. Ezzel az olyan korábbi rekordereket is lekörözi, mint a Lamborghini Aventador SV vagy a Tesla Model S P100D.

A 840 lóerős járgányt kimondottan negyed mérföldes gyorsulásra tervezték, ezt a száguldást azonban nem sokan élvezhetik ki: összesen 3300 példányt kínálnak eladásra, háromezret Amerikában és 300-at Kanadában.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

9. A valódi luxus – Hyundai

A Hyundai kínálatának csúcsát korábban az Equus nevű luxuslimuzin jelentette, azóta pedig egy új luxusmárkát teremtettek, ez lett a Genesis. 

Az autógyártónál jelentősen felgyorsult a félig autonóm vezetési rendszerek fejlesztése, valamint bemutatták a hidrogén-meghajtású modell terveit, így a márka egy csapásra a figyelem középpontjába került.

A tervek szerint 2020-ban már hét luxusmodell közül választatunk majd a Genesis kínálatából.

8. Az újabb nagy ígéretek – Tesla

Bár a Model 3 gyártásánál jelentős termelési problémákba ütközött a Tesla, a gyártó nem volt rest újabb jól hangzó bejelentéseket tenni.

Többszöri halasztást követően például végre bemutatták a Tesla első elektromos nyerges vontatóját, amely Elon Musk szerint az áruszállítás jövőjét jelenti. A Semi névre hallgató vontató ugyanis – az előzetes állítások szerint – 36 tonnás terhelés mellett 800 kilométert tud majd megtenni egyetlen feltöltéssel.

Az idei népszerűségét azonban nem csak ezzel vívta ki az elektormos autókról híressé vált amerikai óriás, az új Roadster képében ugyanis egy igazi izomautót is bemutattak, amely 1,9 másodperc alatt gyorsul 60 mérföldre (96 kilométer/órára), 4,2 másodperc kell neki, hogy elérje a 100 mérföldes (160 kilométer/órás) tempót, maximális sebessége pedig 250 mérföld/óra, amely meghaladja a 400 kilométer/órát.

7. A sportos stílus bajnoka – Acura

Az Acura (Honda) TLX A-Spec modellje sokak szerint olyan lenyűgözőre sikerült, hogy azonnal az internetes közösség egyik kedvenc autójává vált. 

A megújított TLX egy teljesítményorientált felfogásban piacra dobott V6-os luxus sportszedán, amelyben már alapáron megtalálhatóak a fejlett vezetéstámogató rendszerek.

Az új funkciók közé pedig olyan extrák is befértek, mint a LED-es ködlámpa, a 360 fokos kamerarendszer, a vezetéknélküli töltőpad, a belső hangulatvilágítás vagy a fűthető kormánykerék és ülések.

6. A megbízhatóság egyik mintapéldánya – Buick

Nagyott lökött a Buick hírnevén, hogy a Consumer Reports éves megbízhatósági felmérésén a hetedik helyről a harmadikra tudott ugrani. 

A márka egyébként évek óta stabilan szerepel az első 10-ben ezen a listán.

5. Fürge járgány a városba tervezve – Honda

A Honda az új Civik EX-nek köszönhetően robbant be újra a köztudatba. A gyártó közlése szerint a vadonatúj Civicet úgy tervezték, hogy még fürgébb, agilisabb legyen.

Az új modell a korábbinál hagyományosabb formát és új turbómotorokat kapott, ezzel pedig a Kelley Blue Book egyik kedvence lett.

Ennek ellenére egyesek nem jósolnak túl sok jót a cég következő évére nézve.

4. Új technológiával a dobogó közelében – Toyota

A Toyota optimistán tekint a 2018-as és az azt követő évek elé, a levegő nélküli abrocs koncepciójával pedig nincs is oka az aggodalomra.

A Toyota mérkökeinek innovatív fejlesztési terveivel jóval könnyebbé, ezáltal pedig takarékosabbá tehetik majd új modelljeiket. Nem csoda, hogy az internetezők is nagy érdeklődéssel figyelik a fejleményeket.

3. Lenyűgöző kínálattal a brozéremért – Kia

A Kia is lenyűgözte idén a nagyközönséget. Kezdve a Niro Hybriddel, amelyet a szlogen szerint a természet ihletett és a hatékonyság hajt. 

A modell a konnektorból is tölthető plug-in hibrid megoldás miatt még tisztább üzemre alkalmas, az akkumulátorok pedig sokkal nagyobbak elődeiknél, így hosszabb távú tisztán elektromos működésre képesek.

Emellett az új Stinger is megdobta a cég népszerűségét, ami nem is csoda, hiszen ennek a modellnek a Kia szerint ellenfele sem akad: hasonló tudású túraautót maximum a prémiumgyártók kínálatában találhatunk, de csak jóval drágábban.

2. Hibriddel és sportkocsival az ezüstért – Lexus

Minden eddiginél nagyobb előrelépést jelent a Lexus életében, amit idén produkált.

A kiváló hirbid kínálatának és az első osztályú sportkocsijának hála, a második legkeresettebb márka lett idén, és ezt a posztját valószínűleg sokáig megtartja még, hiszen az autórajongók árgus szemekkel figyelik a gyártó minden egyes lépését.

1. Kimagasló innovációval az aranyéremért – Ford

Bár korábban kritizálták a Ford-ot, amiért innovatív kezdeményezései kapcsán jelentősen lemaradt a többi gyártóhoz képest, manapság már ez a cég is hatalmas összegeket öl az önjáró és az elektromos járműtechnológiák fejlesztésébe.

Az erőfeszítéseknek azonban meglett a gyülömcse is: a korábban régimódinak hívott gyártó legújabb modelljét, a GT-t sokan minden idők legjobb autójának tartják. Ezzel pedig akkora népszerűségre tett szert a Ford, hogy az elég is volt a Google-keresések száma alapján felállított lista első helyéhez.