2023 március 31

Ez a város lett az éjszakai szórakozás császára

És, hogy kik fértek még fel a listára?

A teljesség igénye nélkül: Koppenhága, Berlin és Dublin ugyanúgy az élvonalban végzett. Maga a kutatás az idegenforgalomra, ezen túl, egy előválogató után 27 ország 41 városának éjszakai életének felderítésére és osztályozására koncentráltak. Az elégedettség és a lehetőségek tárháza volt az egyik fő szempont. Világszerte 4100 városlakost interjúvoltak meg.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”117″]

Az öt fő kategória

Egyik-másik területen könnyű volt lemaradniuk a városoknak, hiszen hiába van mód kikapcsolódni, ha mondjuk ezek legtöbbje megfizethetetlen, vagy épp átláthatatlan a közlekedés.

1. Az éjszakai élet minősége (mennyire változatos, mik az általános lehetőségek)

2. A helyiek nyitottsága, barátságossága (mennyire vendégszeretőek, hogyan viszonyulnak a turistákhoz és mennyire könnyű másokkal a városban találkozni)

3. Mennyire érzik biztonságban magukat az emberek

4. Milyen könnyű közlekedni

5. Mennyire költséges az adott város

A helyezésekről bővebben

Úgy néz ki a helyiek Hamburgban kezelik a legjobban a turistákat, és a városi közlekedés nem csak remekül megoldott, de a kulcsfontosságú helyek egymáshoz is rendkívül közel fekszenek.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Koppenhága rögtön a második helyen végzett, köszönhetően annak, hogy rendkívül biztonságos, csodás lehetőségekkel bír, viszont az árak terén csúnyán elvérzett a versenyben. A megfizethető árak miatt Berlin és Dublin is magas pontszámot ért el.

Sok város, amelyiknél az éjszakai élet terén magas pontozásra számítottak, meglepően alacsony értékkel végzett, amikor összegezték az adatokat. London a 26-ként végzett, jórészt az árak miatt, Róma a közlekedése miatt a 39., Tokió pedig az utóbbi, szegényes éjszakai élete és a drágasága miatt a 41. helyen futott be.

Itt a top10-es lista

1. Hamburg, Németország
2. Koppenhága, Dánia
3. Berlin, Németország
4. Dublin, Írország
5. Amszterdam, Hollandia
6. San Francisco, Egyesült Államok
7. Göteborg, Svédország
8. Prága, Csehország
9. Varsó, Lengyelország
10. New York, Egyesült Államok

„A kutatás elkészültének egyik fő oka a kisebb városok felfedezése volt, épp ezért került Hamburg is Berlin fölé a listán” – nyilatkozta Marek Mossakowski, a Hostelworld márkáért felelős vezetője – „Tudjuk, hogy a fiatal utazók egyre inkább a kevésbé kitaposott ösvények mentén keresik az egyedi élményeket, és ez a kutatás is ugyanezt bizonyítja”.