2024 július 25

Éves forgalmának ötödét nyáron bonyolítja a REGIO Játék

Éves piaci forgalmának közel ötödét a nyári hónapokban bonyolítja le a REGIO Játékkereskedelmi Kft. (REGIO Játék), az átlagos kosárérték online vásárlásoknál 14 400 forint, áruházi vásárlásoknál pedig 8500 forint körül alakulhat az idén – közölte a cég az MTI-vel szerdán.

A piacvezető magyar játékkereskedő nem reprezentatív felmérése szerint a magyar családok idén átlagosan 2-5 ezer forintért vásárolnak strandjátékot nyáron, a legkelendőbbek a vízipisztolyok, úszógumik és homokozójátékok. A cégnél az áruházi eladások toplistáját a LEGO vezeti, majd a társasjátékok és kártyák következnek, de népszerűek a medencék és strandjátékok is. Az interneten a legnépszerűbb termékek listáját a szabadtéri játékok vezetik, második helyen a strandjátékok és medencék szerepelnek – ez utóbbi termékkategória képviseli a legnagyobb súlyt a cég nyári értékesítésében.

Gyaraki Dávid, a REGIO Játék marketingvezetője a közlemény szerint elmondta, hogy tavaly a társaság 3,5 milliárd forintért értékesített medencéket, az idén 20 százalékos forgalombővülésre számítanak. A REGIO Játékkereskedelmi Kft.-t 1990-ben családi vállalkozásként alapította Gyaraki József, a cég ügyvezetője. A játékforgalmazó 100 százalékig magyar tulajdonban van, országszerte 41 játékbolttal rendelkezik, és közel 20 százalékos részesedésével a hagyományos játékpiac legnagyobb szereplője. A társaság árbevétele 2022-ben 20,409 milliárd forintra emelkedett a 2021-es 16,138 milliárd forint után. Az adózott eredmény ugyanebben az időszakban 1,384 milliárd forintról 2,211 milliárd forintra nőtt – közölte a távirati iroda.