2023 március 22

EURCHF („A következő EURCHF az EURNOK”?)

Az elmúlt hónapokban az EURCHF mozgásában pár pontos elmozdulások tartották izgalomban a világot, illetve a nagy kérdés, hogy a svájci jegybank valóban kiáll e az 1.2000-as szint védelme mellett.

Tegnap (2012.09.05.) történt valami. Az EURCHF 1.2050-ig erősödött, és a mai napon – egyenlőre – tovább erősödik. A grafikonon látható, hogy a 200 napos mozgóátlagba, mint fontos ellenállási szintbe is beleszúrt az árfolyam.

A frank gyengülésének a hátterében elképzelhető, hogy a mai bejelentéseket előlegezik meg a befektetők, vagyis arra számítanak, hogy Mario Draghi bejelenti a jegybank állampapír vásárlási programját, melyet már hetek óta lebegtet.

Talán még elhamarkodott lenne kijelenteni, hogy eljött a svájci frank gyengülésének ideje, azonban a következő napokban érdemes jobban figyelni, hiszen az elmúlt hónapokhoz képest valóban komoly elmozdulást láthatunk.

„A következő EURCHF az EURNOK”

Lehet olvasni elemzéseket, melyek arról szólnak, hogy a (óvatosabb)befektetők újabb menekülő befektetést találtak a norvég korona személyében.

Ezt alátámaszthatja a norvég gazdaság állapota, mely messze felülmúlja az európai társait, mondhatni olajozottan működik.

A következő grafikonon az EURNOK látható, hosszabb időintervallumban bemutatva.

Talán az egyik legfontosabb információ, a 7.214-nél található lokális mélypont, mely komoly támaszszintet jelent. Ennek áttörése akár komolyabb EURNOK gyengülést eredményezhet.

A rövidebb időtávot bemutató grafikonon látható, hogy a fent említett 7.214-nél állomásozó támaszszint nincs is olyan messze.

Jelenleg az 50 napos mozgóátlag környékén mozog az árfolyam. Az esetleges erősödés érdekében ezt az ellenállási szintet le kellene küzdenie.

A fenti grafikonok is alátámasztják, hogy érdekes hónapok állnak előttünk.

Az elemzést készítette a profitgyar.com