2024 június 18

Erőtlen az MTelekom, 380 maradhat fókuszban – technikai elemzés

15 perces

Napon belül tudott lendületet venni az Mtelekom árfolyama tegnap, egészen 389-ig menetelt a felpattanást követően, azonban az emelkedés egészét visszatesztelte a nap végére. Így összességében újra 386-nál zárt, változatlanul elérhető lehet a fontos 380-as támasz, hiszen nem látszik egyelőre az az erő az árfolyamban, ami 390 ismételt áttöréséhez vezet. A 20 pontos sáv maradhat előtérben, az innen történő kitörés mutathatja majd az irányt a későbbiekben.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Nem történt érdemi változás a távközlési vállalat árfolyamánál, a napon belüli emelkedést a 21 napos mozgóátlag állította meg. Továbbra is negatív irányba hajlik a rövidtávú technikai kép, az indikátorok az elmúlt napok esését követően váltottak bearish jelzésre. Ezek mellett a a csökkenő ékbe történő visszakerülés, illetve az 50 és 200 napos mozgóátlagok letörése is a negatív jelzések közé sorolható. Ez alapján várható 380 tesztelése, akár a hét hátralevő részében is, fontos lenne, hogy tartson ez a támasz. Az első érdemi pozitív jelzés a csökkenő trendvonal áttörésével érkezhet, amivel újra képbe kerülhetne a 400-as akadály.

Heti

Rossz hete volt az MTelekomnak, 400-tól indult meg lefelé, a héten már 380-at tesztelheti. A hetes charton az MACD sok jót nem tartogat a papírnak, úgyhogy alakulhatnak ki izgalmak ennél a fontos szintnél. 380 alatt fontos a 2013 év végi emelkedő trendvonal, ami 370-hez érkezhet meg, és szintén erősebb támaszként szolgálhat 380 letörése esetén. A tartós emelkedés kulcsa továbbra is 400 áttörése lehet a másik irányba, amennyiben felpattanás következik 380-tól.