Rendkívüli Hírek:

2024 február 25

Ékjéből törhet le az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

466-nál talált kapaszkodót a tegnapi kereskedés során az MTelekom árfolyama, 465 rövid meglátogatásán kívül sikerült az érték fölött maradni a papírnak. Korábban is találtunk itt támaszt napon belül, a záró szakaszban pedig innen 468-hoz sikerült felkötni az árfolyamot, így mindössze 1 forintos gyengülést könyvelhetett el. Ennek ellenére továbbra sem biztató az összkép, a trend és a 470-es zóna alá kerülés negatív jelzések voltak az elmúlt héten. A 466-os támaszon sok múlhat, de ha ez az érték is elesik, akkor további érdemi gyengülés jöhet lefelé, első körben 460 irányába. A gyenge forgalom mellett az emelkedés sem lesz könnyű, különösen 470 fölött.

Támasz: 466

Ellenállás: 470; 473

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Nem fest biztató képet a távközlési vállalat árfolyama, a napos grafikonon a letöréssel kacérkodik a papír. A tegnapi napot már az 50 napos mozgóátlag alatt zárta, és ezzel együtt az elmúlt hónapok emelkedő ékje alatt. Az indikátoroknál is negatív momentum jeleit tapasztalhatjuk, az MACD a lefelé keresztezés után középvonalát törheti le, és az RSI is gyengül a bearish zóna irányába. Ha a folytatásban sem sikerül visszatérni legalább az 50 napos mozgóátlag és 470 fölé, akkor megerősítést nyerhet az ék letörése, ez pedig lefelé indíthatja meg a papírt a továbbiakban.

Támasz: 460

Ellenállás: 469 (MA 50); 470

Heti

Gyenge héten van túl az MTelekom árfolyama, érdemi gyengüléssel 469 forinthoz esett vissza. Az indikátoroknál a formálódó bullish jelzések lehetősége is fordulatot vett, az irány azonban még mindig nem dőlt el. A hetes grafikonon az elmúlt hónapok lassú emelkedő egy korrekciós hullám, az itt formálódott ék letörésével pedig lefelé jöhet a harmadik hullám, a nagy emelkedő csatorna alját célozva 445 forintnál. További gyengülés esetén ez aforgatókönyv kerülhet előtérbe, a csatorna aljához közelítve már kifejezetten jó vételi lehetőségek is adódhatnak.

Támasz: 445 (trendvonal)

Ellenállás: 480