2024 április 22

DOW JONES – Éves csúcs közelében

A grafikonon látható, hogy a fontos mozgóátlagok (50 napos, 200 napos) biztonságos távolságra, támaszként helyezkednek el. A bemutatott pár hónapban jelentős kilengéseket produkált az index. Ennek fő okai az eurózónás (problémák) események sorozata, illetve a Q3-as program indítása körüli várakozások.

A héten ismét számíthatunk e két térségre nézve fontos bejelentésekre. Ha kedvező információk látnak napvilágot, akkor megindulhat a DOW JONES a történelmi csúcsa felé, amit 2007.10.11-én 14198 pontnál állított be.

A kép alapján a konzervatívabb, óvatosabb befektetők esetleg várhatnak újabb vételi pozíciók felvételével, míg kiderül, hogy a jelzett ellenállási szint környékén miként viselkedik az index.

A jelzett ellenállási szint áttörése után 13560 pont környékén találunk hasonló szintet. Eladási pozíciók nyitásakor ezt az értéket akár STOP értéknek is lehet használni.

Fontos kiemelni, hogy a hét második felében várható bejelentések ismét nagy kilengéseket eredményezhetnek, így ezt érdemes figyelembe venni kereskedésünk során.

A kép nagyítható

Az elemzést készítette a profitgyar.com