2024 május 20

Devizában erős a hazai forgalom

A BÉT azonnali piacának forgalma szeptemberben meghaladta a 150 milliárd forintot, melyből a részvények több mint 144 milliárd forintot tettek ki. A napi átlagos részvényforgalom 6,6 milliárd forintos értéke 10,7 százalékkal marad el az augusztusitól.

A certifikátok piacán lebonyolított tizenegymilliárdos forgalom ugyan nem éri el az erős augusztusi értékét, az előző év azonos hónapjához képest viszont 12,2 százalékos bővülést mutat.

A derivatív piacon több mint 775 ezer kontraktust kötöttek a befektetők 245 milliárd forint értékben, mely 14,1 százalékkal magasabb az előző havi forgalomnál. Kiemelkedtek a határidős piac 93 százalékát adó devizaügyletek, melyek értéke az augusztusit 17,5 százalékkal; az előző év azonos időszakát 20,7 százalékkal múlta felül.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A befektetési szolgáltatók részvénypiaci forgalmi rangsorának első öt helyén nem történt változás az előző hónaphoz képest.

A legnagyobb, 90,7 milliárd forintos forgalmat a Concorde Értékpapír Zrt. érte el, amivel a részvénypiaci forgalom 31,4 százalékát hasította ki. Második, illetve harmadik helyen a WOOD & Company Financial Services a.s. 17,2 százalékos és az Erste Befektetési Zrt. 13,1 százalékos részesedéssel végzett. A rangsor negyedik és ötödik helyét a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe és az Equilor Befektetési Zrt. foglalta el, 7,9 és 7,8 százalékot kihasítva a piaci tortából.