2024 április 13

Belendült a Deutsche Telekom

A közlemény szerint a T-Mobile USA és a MetroPCS összeolvadásából létrejövő új vegyesvállalatban 74%-os részesedése lesz a német mobilszolgáltatónak, míg a MetroPCS-é lesz a papírok maradék 26%-a. Már mindkét cég vezetősége is jóváhagyta az üzlet létrejöttét. Az üzlet részeként a MetroPCS részvényesei összesen 1,5 milliárd dollárhoz jutnak. Az új cég a T-Mobile név alatt fog működni.

A T-Mobile USA a maga 33,2 millió ügyfélkörével a negyedik legnagyobb amerikai mobilszolgáltató, az elmúlt időszakban nem is tudott közelebb kapaszkodni a piacvezető Verizonhoz és AT&T-hez, ez részben annak tudható be, hogy a T-Mobile-nak nem szerezte meg az Apple iPhone-jának értékesítési jogait.

A hivatalos közleményben foglaltak szerint „a vegyesvállalat erősebb konkurenciát állít majd a versenytársaknak, valamint a megfelelő pozícionálás segíti majd a cég jövőbeli növekedését.”

Egy éve sincs, hogy a Deutsche Telekom 39 milliárd dollár ellenében el akarta adni a T-Mobile USA-t a nagy rivális AT&T-nek, akkor az üzletet versenyellenesnek találták, így végül nem jött létre az óriási méretű akvizíció.

A Deutsche Telekom részvényárfolyama jelenleg 1,3%-os pluszban van.