Rendkívüli Hírek:

2024 február 22

Bejött a július a Budapest Airport-nak

Az eredményhez hozzájárultak a sportesemények is, így a Budapesten rendezett FINA 2017 úszó- és vízilabda világbajnokság, valamint a Forma-1-es Magyar Nagydíj.

A fel- és leszállások száma az év hetedik hónapjában elérte a 10 097-et, a szállított légi teheráru (cargo) pedig 10 729 tonna volt. A legnépszerűbb célállomás London Luton repülőtere, Párizsban a Charles de Gaulle repülőtér és Amszterdamban a Schipol.

Az EBRD is besegít a Budapest Airportnak

Százmillió euróig terjedő hozzájárulást nyújt az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a Budapest Airport pénzügyi átalakítási programjához.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A közép- és kelet-európai gazdaságok, valamint az egykori szovjet térség átalakulásának finanszírozására 1991-ben létrehozott londoni pénzintézet pénteki ismertetése szerint a hozzájárulás egy összesen 1,32 milliárd euróig terjedő finanszírozási csomag része, amelynek célja a Liszt Ferenc-repülőteret üzemeltető vállalat 2019, illetve 2020 végéig esedékessé váló jelenlegi kötelezettség-portfoliójának módosítása és lejárati struktúrájának meghosszabbítása.

Az EBRD londoni székhelyén közölték, hogy a bank előre sorolt – szenior – kötvény kibocsátásával kapcsolódik be százmillió euró erejéig a Budapest Airport pénzügyi átstrukturálási programjába.

Megállíthatatlanul növekszik a budapesti reptér
Az előző év rekordot hozott az utasforgalomban Ferihegyen. A növekedés immáron 41. hónapja nő dinamikusan: továbbra is kétszámjegyű, több mint 14 százalékos volt az utasszám növekedés, mondta el Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója.