Rendkívüli Hírek:

2024 február 26

Az UNIQA több száz kárigényre jogosult utast fog kifizetni

„Rendkívül büszke vagyok a kollégáimra. A mai nappal új, pozitív sztenderdet teremtettünk a biztosítási szakmában. Kivételes, amit véghezvittek az elmúlt hetekben, hogy a mai napig eljuthassunk. Alig 3 nap leforgása alatt hazahoztunk 734 bajbajutott utast, emellett fogadtunk több ezer telefonhívást és kárbejelentést.

Ma eljutottunk odáig – amire tudomásunk szerint még nem volt példa egy több ezer károsultat érintő káreset kapcsán -, hogy alig három héttel az utolsó utas hazahozatala után megkezdjük az elmaradt utak kártalanítását.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a károsult utasok egy jelentős része még a tervezett nyaralás előtt megkapja az arányos kártérítést. Így nem kell, hogy nekik feltétlen elmaradjon a nyaralás.

Ehhez arra volt szükség, hogy jó néhány kollégám megszakítsa, lemondja korábban tervezett családi nyaralását, csak azért, hogy a bajbajutottakon segíteni tudjunk illetve, hogy a kárkifizetés már a mai napon, még júliusban megkezdődhessen. Ezt külön köszönöm nekik” – tette hozzá Kurtisz Krisztián az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója.