2024 július 20

Társul az Aston Martin és a Lucid

Az Aston Martin együttműködési megállapodást kötött a Lucid Group-al. A partneri kapcsolat elektromos járművekhez kapcsolódó alkatrészek kapcsán született.

Az Aston Martin Lagonda Global Holdings PLC luxusautógyártó hétfőn bejelentette, hogy megállapodást kötött a Lucid Group-al. A Lucid a jelenlegi és a jövőbeli akkumulátoros elektromos (BEV) Aston Martin járműmodellekhez fog hajtáslánc-alkatrészeket szállítani.

„A Lucid-dal kötött partneri megállapodás alapjaiban változtatja meg az Aston Martin jövőbeni, EV-vezérelt növekedését. Stratégiánk és elvárásaink alapján a Lucid-ot választottuk. Az együttműködésnek köszönhetően az iparág legnagyobb teljesítményű és leginnovatívabb technológiáihoz juthatunk hozzá a jövőben.” – nyilatkozta Lawrence Stroll, az Aston Martin ügyvezető elnöke hétfőn.

Az Aston Martin megjegyezte, hogy továbbra is fenntartják a Mercedes-sel való partnerségüket is. Hangsúlyozták, hogy a német autógyártó továbbra is biztosítja számukra „a világszínvonalú technológiák egész hadát. Beleértve a hajtáslánc és az elektromos architektúrákat a jelenlegi és jövőbeli Aston Martin járművekhez. A Mercedes-sel kötött megállapodás a belsőégésű motoros, hibrid és elektromos járművekre is kiterjed. Az Aston Martin a Mercedes AMG divíziójával is szorosan együttműködik.

Aston Martin DBS

A partnerségi megállapodás hírére az Aston Martin Lagonda Global Holdings PLC és a Lucid Group Inc. részvényei is pozitívan reagáltak hétfőn.

A Lucid részvényei több mint 14 százalékos pluszban is jártak a new yorki kereskedés korai szakaszában. A londoni tőzsdén jegyzett brit luxusautó-gyártó részvényei több mint 10 százalékos pluszban zárták a napot.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com