2024 április 22

Skoda – itt az eddigi legerősebb Octavia

Az Autonavigátor beszámolója szerint kívül-belül megújult az Octavia. A háromhengeres motor eltűnt a kínálatból. Az RS kivitel immár csak benzines motorral kapható, 265 lóerőt tud.

Megírták: A 2019-ben bemutatott Octaviára ráfért a ráncfelvarrás, ám a jól megszokott összkép azért nem változott. Opcióként immár rendelhető a modellhez a második generációs LED Matrix fényszóró, de már a belépő szinten is LED technológia az alap. Alig észrevehetően a hűtőmaszk is kapott egy kis csinosítást. Ám sokkal feltűnőbb az első lökhárító módosítása, amely merőben eltér az eddigi megoldástól. Hátul is átszabták a lámpákat, ahogy a lökhárítót is. Ezekkel a változtatásokkal pedig a modell mérete is változott, a Skoda közleménye szerint a kombi kivitel 9 milliméterrel lett hosszabb.

Motorfronton jelentős változás, hogy kivezették a háromhengeres erőforrást, így immár a leggyengébb alternatívát a négyhengeres 1,5 TSI jelenti, 115 vagy 150 lóerős kivitelben. Mindkettőhöz elérhető lágy hibrid rásegítés is, ez hétfokozatú automata váltóval érkezik, míg a pusztán belsőégésű motorral szereltek hatsebességes manuálissal. A kínálat csúcsát természetesen az RS modellekben található 265 lóerős 2,0 TSI jelenti, amely 20 lóval erősebb, mint a ráncfelvarrás előtti verzióban. A benzines motorok mellett továbbra is elérhető a 2,0 literes TDI, amely 115 és 150 lóerős kivitelben is választható.

Forrás: Autonavigátor