Rendkívüli Hírek:

2024 február 27

A Waberer’s parkettre lépése volt július csúcsa

A videó kattintásra indul.

Lezárta a felvásárlást a Waberer’s

A Waberer’s International Nyrt. júliusban bejelentette, hogy lezárult a Link sp. z o.o. és a Link Services sp. z o.o. akvizíciója. A két vállalat végleges és összesített felvásárlási ára 32,5 millió euró, amelyet a Waberer’s a nyilvános ajánlattételből származó nettó bevételéből finanszíroz – tájékoztatott a vállalat közleményben.

A Waberer’s 2017. május 26-án előzetes megállapodást kötött a Link és a Link Services részvényeinek megvásárlásával összefüggésben. 2017. július 5-ére a Waberer’s teljesítette az előzetes részvényvásárlási megállapodásban szereplő mindkét feltételt, azaz megszerezte az illetékes lengyel és német versenyhatóságok feltétel nélküli jóváhagyását a tranzakció lebonyolítására, és megkezdődött a Waberer’s részvényeivel a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.

Lajkó Ferenc, a Waberer’s vezérigazgatója a felvásárlással kapcsolatban a következőket nyilatkozta: „A Link tevékenysége nagymértékben kiegészíti a Waberer’s-ét – a vállalat hozzánk hasonlóan növekedésre alapuló üzleti modellel, korszerű járműparkkal és kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik az FTL szegmensben. A Link magasan képzett menedzsmentje által irányítva végez nemzetközi FTL fuvarozási és szállítmányozási szolgáltatásokat egész Európára kiterjedően.”