2024 április 16

A Telekom nagy erőkkel bővíti hálózatát

Ahol a kivitelezések végbementek

Ismertették, hogy a kivitelezések többek között Törökbálintot, Érsekvadkertet, Kiskunmajsát, Hajdúnánást és Budapest több kerületét érintették. A Magyar Telekom internethálózata idén összesen 270 ezer új háztartást érhet el a saját tőkéből megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően – írták.

Közölték azt is, hogy a Baranya megyei Gödrén átadták az első, tisztán uniós forrásból megvalósított szélessávú hálózatukat. Felidézték, hogy 2016-ban – leányvállalataikkal közösen – több mint 12 milliárd forint uniós forrást nyertek a digitális hálózatok országos fejlesztésére kiírt pályázaton a másodpercenként legalább 30 megabit sebességű vezetékes hálózat építésére.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

Őszig tucatnyi helyen vágnak bele

Az érintett 46 járás fejlesztendő területein eddig nem volt megfelelő minőségű internetcsatlakozás, a Magyar Telekom a 2018 végéig tartó projektnek köszönhetően közel 600 településen biztosítja a hozzáférést.

2017 első félévében az uniós finanszírozású beruházások tervezési, előkészítési, valamint kezdeti beruházási feladatait végezték el, több mint 120 projektnél elkészültek az engedélyezési tervek is, így már megkezdődött vagy hamarosan megkezdődhet a kivitelezés. A Magyar Telekom őszig tucatnyi kistelepülésen indítja el a szupergyors internetet – áll a közleményben.