2023 január 29

A rés alját feszegeti az MTelekom – technikai elemzés

15 perces

A rés alját feszegette pénteken az MTelekom árfolyama, mérsékelt sikerrel. Egy pontot töltött vissza a résből, és 459-nél is sikerült zárnia, a szándék tehát egyértelműen megvan az emelkedéshez, az elmúlt napok alapján tovább próbálkozhat a 460 fölé emelkedéssel az árfolyam. Az elmúlt héten kialakult rövidtávú emelkedő ékből történő kitörés adhatna lendületet a 475-nél kezdődő masszív ellenállási szint eléréséhez, míg az alakazt letörésével lefordulhat 460 közeléből a papír. Forgalom terén is éledezik némileg, de azért még van hova fejlődni. A figyelem egyelőre maradhat a szóban forgó résen 458 fölött.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Fölfelé törekedett pénteken is a távközlési vállalat árfolyama, és bár a rést elkezdte visszatölteni, az átütő erő még nem volt meg a papírban. 460 és az 50 napos mozgóátlag leküzdése adhatna nagyobb lendületet, ez az indikátoroknál alakuló vételi jelzéseket is megerősítené. Ha sikerül ebben a körben 460 fölé emelkedni, akkor már ezen a héten megközelítheti 475-ös masszív ellenállását a papír, míg lefordulás esetén várathat magára a lokális csúcs tesztje. Összességében nem fest rosszul a technikai kép, de az említett akadály áttörésével lélegezhetnénk fel.

Heti

Miután két héttel ezelőtt megkezdte, ez elmúlt héten folytatta a korábbi lejtmenet korrekcióját az MTelekom árfolyama, a következő ellenállásával küzdhet 460-nál. A forgalom továbbra is meglehetősen szerény keretek között mozog, a masszív, 475-ös ellenállásig azonban még lehet esélye felkapaszkodni a folytatásban, a további erősödéshez azonban ennek a szintnek a leküzdése szükséges, ami nem lesz könnyű feladat, különösen az elmúlt hetek alacsony forgalma mellett.