2024 június 18

A nagyok jelentésére vár a piac

A BÉT részvénypiaci forgalma 30,67 milliárd forintot tett ki az előző hét 42,04 milliárd forintos forgalma után. A vezető részvények többsége erősödött, kivéve a Molt, amely kisebb gyengüléssel zárta a hetet.

A jelenleg zajló gyorsjelentési szezonban a legnagyobb tőzsdei vállalatok közül még nem jelentett a Mol és az OTP. Szakértők várakozása szerint az olajipari cég második negyedéve nem sikerült túl jól, az elemzői konszenzus a főbb eredménysorokon jelentős csökkenést vetít előre, emiatt gyengül a részvény árfolyama.

Az OTP árfolyamát is bizonytalanságban tartja, hogy egyelőre nincsenek hírek az újabb devizahiteles mentőcsomagról. A piac arra vár, hogy a kormány és a Magyar Bankszövetség miben tud majd megállapodni, illetve az intézkedés hogyan fogja a bank eredményét érinteni.

Biztató számokat közölt a Telekom a héten, a telekommunikációs társaság második negyedéves gazdálkodási adatai felülmúlták az elemzői várakozásokat, ez jótékony hatással volt a július végén még történelmi minimumán forgó részvény árfolyamára.

A gyógyszeripari részvények szintén erősödtek az elmúlt héten.

Az OTP árfolyama 2,07 százalékkal 4491 forintra emelkedett. A Mol 1,88 százalékos gyengüléssel, 16 450 forinton fejezte be a hetet. A Magyar Telekom papírjainak értéke 2,84 százalékkal 326 forintra nőtt. A Richter 5,11 százalékkal erősödött, 3700 forinton zárta a hetet. Az Egis részvények ára 1,41 százalékkal 20 890 forintra emelkedett.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX értéke 0,98 százalékkal, 9,89 ponttal 1016,84 pontra emelkedett az elmúlt héten.

Kereskedjen az indexekkel és érjen el magas hozamot!

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra”]