2024 június 14

A magyar tőzsdét választotta a Waberer’s

Vezető szerepben

A Waberer’s International Zrt. stratégiai fejlesztése következő lépéseként kérvényezte részvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére. A BÉT jóváhagyta a kérelmet, így a Waberer’s részvényeivel várhatóan még az év vége előtt megkezdődik a kereskedés a Részvények Prémium kategóriájában.

A Waberer’s saját gépjárműparkjának mérete alapján az európai fuvarozási piac nemzetközi FTL (komplett rakomány) szegmensének vezető vállalata, emellett árbevétele alapján Magyarország első számú logisztikai szolgáltatója.

Még nem lehet velük kereskedni

A Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója a Waberer’s International Zrt. 14.654.028 darab, egyenként 0,35 euró névértékű, 5.128.910 euró össznévértékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvényét 2015. október 6. napjával a felveszi a terméklistára.

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A Waberer’s törzsrészvényei bevezetésre kerültek a tőzsdére, azonban tekintettel arra, hogy a vállalat a bevezetési kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaság, a szabályzat alapján a részvényekkel történő kereskedésre még nincs lehetőség, az első kereskedési napot később határozzák meg.

A részvények tőzsdei kereskedésének megkezdését a Waberer’s a tőzsde szabályzatában meghatározott feltételek teljesítése esetén, a bevezetési naptól számított 90 napos határidőn belül külön eljárásban kérelmezheti – áll a közleményben.