Rendkívüli Hírek:

2023 október 04

A jó GDP-adat húzza az indexeket

Pluszokkal indult a hét utolsó napja

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,44 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,25 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,35 százalékkal állt csütörtöki záróértéke fölött a nyitást követő percekben.

Pénteki New York-i tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 3 cent emelkedéssel 97,05 dolláron állt. Ugyanekkor a londoni tőzsde FTSE indexe 0,08 százalék növekedést, a frankfurti DAX 0,18 százalék csökkenést, a párizsi CAC 0,64 százalék pluszt jelzett.

Csütörtökön komoly mínuszban zártak a fontosabb New York-i tőzsdeindexek. A Dow Jones index 1,5 százalékkal, az S&P 500 1,6 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 1,94 százalékkal gyengült.

Jó hírek érkeztek nap közben

A jó vállalati eredmények, valamint a gazdaság eddig becsültnél gyorsabb növekedése javította a hangulatot a tengerentúlon a tegnapi eladói hullám után, a vezető határidős részvényindexek emelkedtek a mai piacnyitás előtt – írták a Quaestor elemzői. Ma még egy makroadatra lesz érdemes figyelni, a Michigani Egyetem piacnyitás után közli végleges szeptemberi fogyasztói hangulatindexét.

Bróker minősítések

Piaci teljesítőről felülteljesítőre emelte a LinkedIn Corp. részvényeinek besorolását a Cowen, a célárfolyam 253 dollár. Semlegesről vételre emelte a Nike Inc. besorolását a Janney Capital, az elemzők 93 dolláros célárfolyamot határoztak meg. Vételről semlegesre rontotta a Philip Morris részvényeinek ajánlását a Bank of America, a célárfolyam 87 dollár.